Sunday, December 29, 2013

BORCI ZA KAPITALIZEM, PROTI KORUPCIJI


Dimitar Anakiev
BORCI ZA KAPITALIZEM, PROTI KORUPCIJI

VSI, KI POZIVAJO NA BOJ PROTI KORUPCIJI NE DA BI PRITEM TUDI POZIVALI NA UNIČENJE IN ODPRAVO  KAPITALIZMA PRAVZAPRAV DELAJO ZA KAPITALISTE, KER NA TA NAČIN PROBLEM ZMANJŠUJEJO NA "POKVARJENE POSAMEZNIKE" IN "SISTEMSKE NAPAKE". PRED NEDAVNIM SE JE S KOMIČNIM PROTIKORUPCIJSKIM POROČILOM OGLASIL "IFIMES" (PRAVI NAJ SE BOSANCI ZGLEDAJO NA EU IN AMERIKO :-), SEDAJ PA TUDI AKTERJI "VSE SLOVENSKE LJUDSKE USTAJE", KI NAZNANJAJO "TRETJO USTAJO PROTI KORUPCIJI" UPORABLJAJO RETIROKO AKTUALNE VLADE




Monday, December 23, 2013

NUŽNOST ČOVEKOVIH POSTUPAKA-POMEN Gen. SLAVKU PULJIĆU

Nedavno preminuli ambasador BIH u Sloveniji, njegova ekselencija Slavko Puljić (1960-2013), pre postavljenja za ambasadora u Sloveniji, bio je uspešan general hrvatsko-bosanske vojske, a pre toga još i uspešan kapetan JNA, komandir prve planinske čete, prvog planinskog bataljona 345. planinske brigade i primer je mnogih aktivnih oficira bivše JNA koji su morali da ratuju sa različitih strana ratišta tokom raskroja Jugoslavije. Kao kapetan JNA Puljić je 91' ostao upamćen po odbrani i nepredavanju karaule Učeja koju je držao sa šakom vojnika iako opkoljen od strane TO Slovenije, bez struje i bez snabdevanja (hleb su mu doturali sa suprotne strane granice italijanski karabinjeri). Ova vojnička doslednost, vratila mu se kasnije kao generalu Hrvatske vojske kroz policijska privodjenja kada je posećivao porodicu dok je bila još u Sloveniji. Puljić je primer i šta znači vojnička čast i poštenje, vojnička doslednost, jer samo dosledan čovek može neukaljano proći kroz pakao gradjanskog rata, počevši ga na jednoj strani a završivši na drugoj. Neka mu je vojnička slava! A oni koji su rat poveli za tudje interese neka nestanu u ništavilu i na đubrištu istorije. Primer generala Slavka Puljića je takodje dokaz nužnosti čovekovih postupaka tj. filozofije determinizma.

Dimitar Anakiev





LIPOV KURC, ZA LIPOV LIST

LIPOV KURC, ZA LIPOV LIST*
( Takoimenovana "samostojna" Slovenija se je začela z lipovim listom, končala se pa z lipovim /kapitalskim/ kurcem – pismo slovenskem fašistu)

Dimitar Anakiev

za g. Borisa Nemca, Forum za Goriško

Boris, Vi kot slovenski fašist ostajate zavezani metodi laži in dezinformacije, jaz kot marksist moram, na Vašo žalost, ostati zavezan metodi argumentacije. V vašem prejšnjem komentarju mi podtikate Miloševića, čeprav sta ravno Vaš Janša in Milošević ista fašistična govna–razlika je le v tem da je Milošević veliko in čvrsto govno, medtem ko je Vaš Janša bolj vodeno govno, proliv, smrdita pa skoraj enako in sta, kot vsi fašisti, ideološka zaveznika. Če je kdo tukaj "Miloševićevac" to ste sigurno Vi, Janša in ostali slovencenli, čeprav se morda tega niti ne zavedate ali pa se le sprenevedate... Zdaj mi podtikate kraljevino. Žal, dragi slovenski fašist, jaz nimam nič z kraljevino in za me je Jugoslavija anti-kolonijalni projekt skupne borbe Jugoslovanskih narodov proti tujemu suženjstvu, in če bi me kdo kaj vprašal bi ta projekt razširil na celotni Balkan, se pravi–vrnimo se temi katero hočete z lažmi obrniti–ne govorimo o projektu jugoslovanskega nacionalizma (ki je vama nacionalistom tako ljuba, da se ne znate premakniti od tam) ampak govorimo o projektu internacionalnog komunizma, kakšnega poznamo v konkretni obliki od AVNOJA naprej. Ta projekt -internacionalnega komunizma in Leninistični odnos do nacionalnega vprašanja je omogočil slovensko državnost (vključno z Leninistično "pravico naroda do odcepetve" inkorporirano v ustavo SFRJ-ta "pravica" pa ne obstaja nikjer v krogu Vaših imperialističnih "prijateljev"). Torej bistvo Vaših laži je v tem da lažno slavite Janšo kot očeta slovenske samostojnosti in državnosti, namesto da bi slavili Vladimira Iliča Lenina, resničnega očeta slovenske državnosti. Tako Miloševič, kot Janša sta pa namestnika in plačenca svetovnega kapitala, ki je zasužnjil Balkan in svet. Milošević je, kot verjetno veste, preden je postal predsednik Srbije bil direktor podružnice Beograjske banke v New Yorku, Janša, njegov učenec, pa je ta čas bil mlajši rezervni starešina JNA, Titov aktivist in komandir delovnih brigad (morda je tudi Vas na delavni akciji v Kobaridu učil principe socijalističnega samoupravljanja?). To so izhodništne točke za naš pogovor.
Vama je Lenin omogočil državnost, edukacijo, dostojno življenje in penzion. Vaši imperialistični prijatelji pa bodo naslednjim slovenskim rodovom omogočil le čvrsti in ne preveč gladek lipov kurc. Vi pa boste z lipovim listom igrali nevedno Evo in nastavljali zadnjo plat Vašim kuratim tujim prijateljem.


*V originalni verzij teksta, v komentarju zraven posta "Samostojna Slovenija je projekt svetovnega imperijalizma" sem prvotno zapisal besedo "falus". Ker pa moje pismo nagovarja bralca iz pozicije proletarskega stališča, odločil sem se za preprosto narodno govorico.



Sunday, December 22, 2013

SAMOSTOJNA SLOVENIJA JE PROJEKT SVETOVNEGA IMPERIJALIZMA

TAKOIMENOVANA "SAMOSTOJNA SLOVENIJA" JE LE PROJEKT SVETOVNEGA IMPERIJALIZMA "DIVIDE ET IMPERA" NA BALKANU:  "Ni se namreč mogoče znebiti občutka, da sta si politična in cerkvena (kvazi)elita projekt samostojne Slovenije pred dobrima dvema desetletjema omislili zgolj kot nekakšno roparsko igrišče za svoje žepe in koristi. Naivne volivce, ki so jih populistično pretentali z obljubami o nekakšni drugi Švici, potem pa se je vse končalo že kar na mostu vzdihljajev, so potrebovali zgolj zato, da so potrdili ta njihov projekt. Zdaj, ko so jim pobrali tako rekoč vse, pa jih mečejo iz služb, jim nabijajo nove davke in na njihova ramena prelagajo odplačevanje bančnih kreditov, ki so si jih še pred nekaj leti tako radoživo delili. Ne z žlicami, ampak z viličarji, odvažali pa bržkone kar s tovornjaki".( Branko Soban v Delu 22.12.2013)
http://www.delo.si/mnenja/kolumne/kdo-je-ukradel-drzavo.html

Saturday, December 21, 2013

VOŠČILO/ČESTITKA 2014!


LAŽNA ANTIKORUPTIVNOST BRUSELJSKIH HLAPCEV


ANTIKORUPCIJSKA AKCIJA V ZDRAVSTVU JE DIMNA ZAVESA, KI NAJ BI AKTUALNI VLADI PRISKRBELA JAVNI RATING ZA POLITIKO BUDŽETSKEGA KRITJA MAFIJSKE PRIVATIZACIJE IN (PRIHAJAJOČIH) UKREPOV ŠTEDNJE S KATERIMA BO VLADA NADALJEVALA POLITIKO RAZGRADNJE SOCIJALNE DRŽAVE. 

EDINA PRAVA BORBA PROTI KORUPCIJI JE BORBA PROTIV POLITIKI EU; MMF IN SVETOVNEGA KAPITALA



Sunday, December 15, 2013

NOVA STRANKA, STARI TRIK

NOVA STRANKA, STARI TRIK
(Povzeto z Facebooka "Izbrisani Slovenije", dne 15. 12.13)


NOVA LEVA STRANKA NA SLOVENSKI POLITIČNI SCENI JE LE STARI OBLASTNIŠKI TRIK S KATERIM OBLAST HOČE PACIFIZIRATI LJUDSTVO PREDEN SE LOTI KRPANJA 5 MILIJARD EVROV VELIKE BANČNE LUKNJE IN VARČEVANJA NA RAČUN LJUDSTVA. NOVA STRANKA Z "ORIGINALNIM" IMENOM "SOLIDARNOST", KJER SO BAJE ZBRALI PREDSTAVNIKE NEDAVIH UPORNIŠKIH GIBANJ, POMENI DA V PRIHODNOSTI "ULICA ODPADE". SPOROČILO TE POTEZE JE: "KO VAM BOMO ZDAJ JEMALI DENAR NOČEMO, DA PROTESTIRATE NA CESTI, KER IMATE SEDAJ STRANKO"... NAŠI GOSPODARJI IZ BRUSLJA SO OČITNO RAZUMELI, DA JE JANŠINA OBLAST PRETVEGANA ZA NJIHOVE OBLASTNIŠKO–ROPARSKE NAČRTE, SAJ GA LJUDSTVO VEČINOMA NE MARA, ZATO SO DOLOČILI "NOB-u PRIJAZNO" STRANKO ZORANA JANKOVIĆA ZA SVOJE NOVE GUVERNATORJE SLOVENIJE, IZ KATERE BODO OŽEMALI DENAR S SISTEMOM SVOJIH BANK IN S FISKALNIM PRAVILOM: MI, LJUSTVO, SMO SUŽNJI BRUSLJA, VMES SO GUVERNATORJI IN KOMPRADORJI, NOVA STRANKA PA SO KLOVNI (TAKO KOT VSE DRUGE STRANKE), KI BODO USTVARJALI VTIS BOJA PROTI VARČEVALNIM UKREPOM: DOVOLJ ZGOVOREN PODATEK O NOVI STRANKI JE TA, DA VSI TRIJE PREDSEDNIKI PREJEMAJO DRŽAVNO PLAČO IN GRADIJO PROFESORSKE KARIERE (UPORNIŠTVO KOT OB ŠOLSKA DEJAVNOST?). KAKO TOREJ BODO ONI NAPADALI OBLAST DRUGAČE KOT BREZOBO? POSKUS PARLAMENTARIZACIJE UPORA VLADI ALENKE BRATUŠEK NI NIČ DRUGEGA KOT ŠE EN KORUPTIVNI POSEG V SLOVENSKO DRUŽBO.