Monday, October 29, 2012

LAŽI dr. KURNIKA

na sliki: doc. dr. Andrej Kurnik, visokošolski učitelj









LAŽI dr. KURNIKA

dr.Andrej Kurnik je predstojnik katedre za teoretsko analitsko politikologijo FDV. Poleg tega, da vozi Volvo, je znan po hobističnem organiziranju študentov v kapitalizmu neškodljivem gibanju “alternativne levice”. Znan je tudi po “modernizaciji” gibanja izbrisanih na zamegljene stranpoti resničnih razlogov za izbris. V času, ko je dr. Kurnik “pomagal” Izbrisanim je bil zadolžen za neraspoznavnost in brisanje konteksta izbrisa. Tako je del Izbrisanih, ki so sledili dr. Kurniku, postavljen v kontekst Mehike (zapatisti), Argentine (pikaterosi), EU (migracije) le v kontekst razpada Jugoslavije se ni dalo priti nikakor. S tem je dr. Kurnik ščitil slovenske kompradorje in njihov, iz druge svetovne vojne, povampireni anti-jugoslovanski šovinizem, kot metodo vladanja tipa “divide et impera” (razdeli in vladaj).
Pred nedavnim se je dr. Kurnik spet lotil Izbrisanih, in spet je “pomagal”, tokrat ustvarjati besedno meglico okrog resničnih težav Izbrisanih s pomočjo falsificirane “rezolucije izbrisanih”. Tiste, ki se niso strinjali, četudi bi bili Izbrisani, je razglašal za fašiste. Če nekomu do zdaj ni uspelo izvedeti, kaj je to fašizem se torej lahko nauči pri dr. Kurniku, hobističnemu aktivistu. Moj spodnji komentar je (“demokratično”) izbrisal iz peticije, “ker je fašističen” (sic!). Preberite, kaj fašizam je:


Dimitar Anakiev (komentar): Na žalost, ova rezolucija koja falsifikuje podpise većine navedenih podpisnika je retorička dimna zavesa od koje se ne vide stvarni problemi Izbrisanih a koje trenutno rešava vlada svojim zakonom... Živele velike reči velikih podrški i peticija!.. Nekateri očitno izrabljajo zdravstveno stanje g. Todoroveća!

Andrej Kurnik: Pozdrav, zaradi fašistoidne vsebine je bil vaš podpis in komentar odstranjen. Takšna je politika portala Njetwork. Vsi imajo pravico do besede, razen tistih, ki bi jo vzeli drugim zaradi katerekoli posebne okoliščine (bolezen, etnična, rasna, spolna pripadnost itd.) Skratka, na portalu vlada ničelna toleranca do fašizma.

Podoben nivo kvazi-argumentacije dr. Kurnika, in celotno zadevo, bralec lahko najde na Facebook portalu Izbrisani Slovenije, z dne 25.10. 2012:


Zanimivo je, da so posamezne drobtinice te debate, ki sem jo objavil na dr. Kurnikovem Facebook portalu IWW, od tam odstranjene (boljše povedano “izbrisane”). Kako to da dr. Kurnik ne želi, da njegovi privrženci berejo njegovo argumentacijo? Ali je mogoče, da sam ne verjame svojim argumentom? Da, to je današnja alternativna levica.




Tekst s podobno temo na Izbris-Blogu: “Levica kao Trojanski konj”



7 comments:

  1. Gospod Anakiev, prosim, če mi pomagate nekoliko razjasniti okoliščine, ki so privedle do vaše zgornje objave.

    Ali morda lahko vašemu bralstvu poleg zgornjih trditev še pojasnite, da ste na facebook zid iww, ki ga omenjate v zgornjem postu, objavili komentar o Irfanu Bešireviću, predsedniku društva CIIA in aktivistu gibanja IWW, s katerim se le-ta ni strinjal, zaradi česar ga je iww moral izbrisati iz svojega zidu? Ali lahko še dodam, da njegovega javnega poziva o prepovedi javne rabe njegovega imena brez njegovega dovoljenja niste posredovali oziroma objavili na vašem facebook zidu izbrisani slovenije, kjer še vedno lahko beremo izjavo o g. Bešireviću, s katero se g. Beširević ne strinja?

    Lahko še prosim vašemu bralstvu nadalje pojasnite, da je po vašem mnenju falsificirana resolucija dokument, ki so ga v svojem imenu podpisali štirje izbrisani, med njimi Aleksander Todorović in Irfan Beširević in ki je na željo te skupine izbrisanih objavljena na spletnem portalu Njetwork.

    Ko omenjate različne in nedvomno dejanske kontekste, v katerih so sodelovali izbrisani in aktivisti, med njimi tudi Dimitar Anakiev in Andrej Kurnik, izpustite kontekst Sveta evrope in Evropskega sodišča za človekove pravice, kjer so izbrisani dosegli pomembno zmago, na podlagi katere se bo upajmo začela odpravljati vsaj pravna blokada, s katero so se izbrisani, kljub trem odločbam najvišje pravne instance v državi, torej slovenskega ustavnega sodišča, soočajo več kot desetletje.

    Seveda ima vsak svojo legitimno oceno delovanja tako društva in aktivistov izbrisanih kot ti. podpornikov, raziskovalnih inštitutov, pravnikov, umetnikov in politikov v zadnjih desetih letih. Moje mnenje je, da je bilo pomembno odpirati različne poti, različne kontekste in različne načine izražanja in vidnosti. Pri nekaterih so se poti srečale, pri drugih pa ne.

    Ker sem bila v letih 2002 do 2007 skupaj z Andrejem in drugimi aktivisti del številnih akcij in pobud izbrisanih, najprej DIPSA in po njegovem razkolu CIIE, v katerih ste tudi sami aktivno sodelovali, bi želela podati oceno, da smo se veliko prepirali, vendar se je vedno našlo neko soglasje. Lahko rečem, da ste takrat podpirali vse odločitve CIIA, ki smo jim sledili tudi podporniki, oziroma jim niste aktivno nasprotovali. V kolikor se sedaj s tedanjimi aktivnostmi ne strinjate več, je to vaša pravica, kakor je pravica nas ostalih, da za njimi stojimo.

    Naj še za konec opozorim, da je od tega zadnjega neposrednega angažmaja mene osebno in Andreja Kurnika že pet let.

    V kolikor pa so oziroma bodo društvo CIIA oziroma njegov nekdanji ali sedanji predsednik predlagali projekt ali iniciativo, ki lahko pripomore k dodatni vidnosti izbrisanih in posledično k pritiskom za pravno, politično in materialno reševanje problema, pa sem/bom sama vedno z veseljem pristopila. Lep pozdrav,
    Barbara Beznec

    ReplyDelete
  2. Spoštovana Barbara, resnično sem Vam hvaležan za komentar. Iz njega, vsaj z Vaše strani Vidim sprejemljiv diskur namesto napadov. Kar se tiče "mojega bralstva" jaz sem, kot ste videli povabil to bralstvo, da prebere vso komunikacijo na našem Facebooku - uprašljivo je pa "vaše bralstvo", ki je popolnoma odsekano od informacij v zvezi dogodka... Mislim, da je moje vprašanje na vašem Facebooku v zvezi aktivističnega dolga Irfana Bešireveća od 1.600 EUR, principijalno in nikakor ne more biti povod za zmerjati nekoga za "fašista". Vprašanja solidartnosti do tovarišev so zame ključna... Kar se tiče prejšnjega sodelovanja, mislim da ni v redu da se principijalna vprašanja reinterpretirajo kot osebna. Jaz, osebno, Vas Barbara, spoštujem, ker ne spremeni fakt, da sem prvič ko sem omenil anti-jugoslovanski šovinizem na "Dost je" postal nezaželjen. Mnenje, ki sem ga zapisal je plod teh izkušenj. Mislim. da dr. Kurnike generacije mladih Slovencev pošilja po poti levice, ki je "kapitalizmu prijazna" in da je to njegova misija... Tako kot mislim, da je Izbrisane "dekodiral" na način, prijazen za oblast...

    ReplyDelete
  3. PS. Verjetno k temi vsemi pritiski sodi najavljen Irfanov odstop z mesta predsednika CIIA. Dr. Kurnik je na Facebooku Izbrisani Slovenije že objavil, da jaz destabiabiliziram Irfana, ker hočem biti predsednik CIIA (sic!). V biti ga je pa on zrušil s pritiski. Toliko, da se ve kako se "pomaga" Izbrisanim...

    ReplyDelete
  4. Resolucijo skupine izbrisanih s prvo podpisanim Aleksandrom Todorovićem lahko podpišete na

    http://www.njetwork.org/Resolucija-Ksenofobija-se-ne

    ReplyDelete
  5. POZDRAVLJENI VSI In - VSEM ...
    ... "VELIKO" Besed ... "VELIKO" (Ne)Razuma ... "VELIKO" (Samo-Ne)Prizadetosti ...
    RES Je - Da IZBRISANI Ljudje So (UPRAVIČENO In "BOŽJE) Užaljeni, Prizadeti ... In Da Človek (Kateri Je Bil Prizadet) - Ne "More" Biti NERAVNODUŠEN, NEPRIZADET (Kar Je Človeško) ...
    RES (Pa) Je (Tudi) - Da NEIZBRISANI Ljudje ... Lažje, (Osebno-Ne)Prizadeto, (Ne)Razumno, Po (Svoji-Ne)Vesti ... Komunicirajo In "REŠUJEJO" Svet (In IZBRISANE) ... Na (Svoj-Ne)"Prizadet" Način ... Ter "Pametujejo" In Se "Igrajo" (Učijo) - DEMOKRACIJE ... DEMOKRACIJE Katera Je (Bi "Morala" Biti) v Naših DUŠAH In SRCIH ... Ne Pa (Samo) v Človeških Glavah, (Hinavskih) Željah In Na "Papirjih" ... Dokler Je (Bo) DEMOKRACIJA Samo Po "Meri" POSAMEZNIKOV, (Raznih Vaših In Naših)) DRUŽB ... Je (Bo) DEMOKRACIJA Vedno NEDOSEGLJIVA ... Tako Da - "ŽIVELI" IZBRISANI ... Kajti Le Na Tak Način Se Posameznik In Družba (Lahko) "UČI" : Vaše In Naše (Nedosegljive) DEMOKRACIJE ...
    NEDOSEGLJIVA Pa Toliko Časa, Dokler Ne BOMO (BOSTE) VSI (In Predvsem) "Gledali" Kot: ČLOVEK ... Kot LJUDJE ...
    P.S. - V Nekaterih Primerih ... Pa Bi Se Lahko (Takoimenovani Človeški) "Demokrati" VZGLEDOVALI Po: ŽIVALIH ... Katerim Je GLAVNA In ČISTO NARAVNA "Lastnost" - NEDOBIČKONOSNOST, (Živalski)NEEGOIZEM, (Živalsko)NEIZKORIŠČEVANJE, NEKARIERIZEM ... Toda - DVOMI v TO, Kajti - (Že) v Šolah (Nas) Učijo Da Ste (Smo) LJUDJE ... Najbolj PAMETNI, RAZUMNI, HUMANI, NEŽIVALSKI,CIVILIZIRANI ... Toda: KDO - (Samo)UNIČUJE In IZKORIŠČAVA Medsebojne Človeške Vezi (Zemljo - Planet)?
    Oprostite, Toda - NOBEDEN Drug Kot Vi(Mi) Sami ... RAZUMNI, PAMETNI, CIVILIZIRANI, HUMANI ... LJUDJE !
    In Da Vam Ne "Solim" Pameti - Vam Hočem Samo To "Povedati" Da - NE "Pomagj-te" Posameznikom, Družbi, Ljudem ... Če (Dokler) Iščete KORIST ... Katera "Pomoč" ŠKODUJE In UNIČUJE Človeškega DUHA In Njegovo (Človeško) DOSTOJANSTVO ...
    DAJMO (DAJTE) Se (Končno) ZAVEDATI (Občutiti) Samega SEBE (Kot ČLOVEKA) ... Ne Glede Na NACIONALNOST, RELIGIJO, RASO, POLITIČNO (Strankarsko In Družbeno) Pripadnost ... Ter Bodite (Bodimo) - LJUDJE ...
    Lep in Spoštljiv Pozdrav Vsem (Bodočim) LJUDEM ...

    ... WALTER Amigo *

    ReplyDelete
  6. Walter, zdaj lahko odgovorim, ker smo končali delo na tem, kar so nekateri hoteli PREPREČITI - celovit odškodninski program za Izbrisane. Namesto njega so hoteli podtakniti pesmico Tereze Kesovije "Sve se vraća, sve se plaća..." No, zdaj lahko narediš primerjavo med Terezo in našim odškodninskim programom, ki je objavljen na tem blogu: http://izbris-blog.blogspot.com/2012/11/zahteve-glede-odprave-krivic-izbrisa.html
    Verjamem, da vsak objektivni bralec lahko ugotovi za kaj se gre, in zakaj sem jaz avtoritarno, z najvijega mesta, razglašen za fašista...

    ReplyDelete
  7. * Spoštovani "Amigo" DIMITAR ...
    Prvo - Kot Kaže ... Si (Že) "Fašist" ... In Nekaterim (Mogoče) Delaš "Konkurenco" ...
    Drugo - Lahko Pa Si (Toliko) "Nevaren" (Pošten) ... In Bi Te Radi "Naredili" Za Fašista (Nepoštenega, Neljudskega...)
    Tretje - Vso "Breme" ... (Ne)Delovanja (Ne)Ljudske Države (Predvsem Bi Rekel - Posameznikov)... Hočejo Naprtiti, Naložiti ... Na Pleča Ljudem, Kateri Se "Borite" ("Bojujejo") Za Osnovne Človeške Pravice ...
    Četrto ... Peto ... Šesto ... Pa - Drugič ... Kajti - Vedeti Je Treba (Vedeti Moraš), Da Tukaj v Sloveniji NI Nobeden NIČ Kriv ... Nobeden Ni (Nikoli) Nič Slabega Naredil ... Nobeden Ne "Ve" Za Nič ... Tukaj v Sloveniji Velja "Pravilo" - Da So VSI Drugi Krivi Ali Slabi (Bosanci, Srbi, Nemci, Italijani, Hrvati ... Nekoč Je Bil Beograd Kriv Za Vse ... Danes Je Bruselj Kriv Za Vse ... Samo ... SAMO v Sloveniji Ni Nobeden Nič KRIV ... Tukaj Pri Nas v Sloveniji So (Smo) VSI "Zlati", Pridni, Pošteni, Pametni, Marljivi, Humani ... o MORALI In ETIKI Pa Nobeden Ne Govori ... v Bistvu Se SAMO Govori ... Od Parlamenta Navzdol ... Vedeti Bi Moral - Da Je Tukaj v Sloveniji "Vrednota" - DENAR ... Ne Pa (Posamezen) Človek ... Tako Da - DOBRO JUTRO Slovenija ... To Je (Šele) "Začetek" ... Kajti - Slovenci (Ali Bolje Povedano - "Slovenčki", Kateri Se DELAJO Slovence) - Imajo Veliko Več Problemov Sami s Seboj, Kot Pa Da Bi Se Ukvarjali Še z "Neslovenci" ... Oprosti - z "Oropanimi", Pokradenimi, Ogoljufanimi, Zavedenimi ...
    Državljani R. Slovenije ... "Uživaj" v Slovenski "Demokraciji" ... v Kateri So VSI Drugi Krivi (Bosanci, Srbi ... Bruselj) ... Samo "Slovenčki" Ne ...

    ReplyDelete