Tuesday, October 23, 2012

ZAKAJ IZBRISANI JEMO PARTIZANSKI GOLAŽ?






ZAKAJ IZBRISANI JEMO PARTIZANSKI GOLAŽ?


Živimo ob robu velikih civilizacij, na križišču kultur. Naše ozemlje je bilo velikokrat zasedeno, od teh ali onih okupatorjev. Zato je partizansko bojevanje del tradicije, del naroda, ki mu je svoboda ljubša kot življenje pod okupacijo.
Živimo tudi v modernih časih v katerih okupator ne pride v deželo s tanki temveč jo zasede z denarjem in si kupi oblast svojih kompradorjev. Kompradorji lahko vladajo samo z ideologijo sovraštva, s šovinizmom, po dobro znanem načelu “divide et impera” (“razdeli in vladaj”).
Slovenski Izbrisani so rezultat šovinistične politike kompradorjev svetovnega kapitalizma. Na srečo je, v deželi, ki so ustvarili partizani, politika šovinizma ustavljena. Ustavili so jo Izbrisani s svojo borbo in z borbo tovarišev iz Slovenije in Italije. Tovariška mednarodna solidarnost se je pokazala, kot vedno, za zmagovito. Na svoj način so se Izbrisani in tovariši napotili po sledi partizanov v iskanju svobode in pravic. Zato Izbrisani jemo partizanski golaž. Smrt fašizmu, svoboda narodu!


Zveza Izbrisanih Slovenije






Iniciativni odbor Zveze Izbrisanih Slovenije
Iniziativa Comitato Unione dei Cancelatti della Slovenia


Vas Vabi / Invito


na PARTIZANSKI GOLAŽ / GULASCH PARTIGIANO


dne /giorno  27.10. 2012, sobota / sabato

začetek/inizio  ob/in  11:00


vas / villaggio GAZON / GASON zraven /da    IZOLA / ISOLA 


No comments:

Post a Comment