Tuesday, March 11, 2014

SLOVENIJA: NOVA LEVA STRANKA, NOVI PRAH V OČEH, NOVI PLAY-BACK


Dimitar Anakiev
SLOVENIJA: NOVA LEVA STRANKA, NOVI PRAH V OČEH, NOVI PLAY-BACK

V Sloveniji je 9. marca predstavljena nova leva stranka: "Inicijativa za demokratični socializem". Pred kratkim pa je bila ustanovljena stranka "Solidarnost".Obe stranki sta bili oblikovani iz domnevnih upornikov, tako da je v Sloveniji trenutno več "uporniških strank", kot je tajkunov- ali tu nekje. Oblast se pripravlja na novo ropanje ljudstva, ki ga zahteva nadoblast v Bruslju, zato mora preventivno speljati uporniški potencijal svojega naroda, ki ga kot ovco pelje za strankarsko-politično ograjo. 
Po mobilizaciji 300.000 ljudi na demonstracijah 2012-2013, EU-gospodarji in njihovi tukajšnji hlapci se bojijo bosanskega scenarija, zato oblast po direktivi iz Bruslja mora preprečiti novo mobilizacijo ljudstva. To, da nova stranka – "Iniciativa za demokratični socijalizem" (beri: Nova socialdemokratska, anti-revolucionarna, oziroma kontra-revolucionarna stranka) – novači predvsem mladi kader tj.študente dobro pokaže oblastniško strategijo v regionu, Evropi in Sloveniji.Ta strategija je sestavljena iz delitve in nadzora dveh najbolj revolucionarnih segmentov družbe: proletariata in študentov. Res se razpoka , ki so je kapitalisti ucepili med delavci in študenti, zdi nepremostljiva. Država delavce še vedno neposredno nadzira prek sindikalne birokracije medtem ko študente kontrolira univerza prek svojih kvazi-angažiranih profesorjev, katerih naloga je speljati študentski aktivizem v vode socialnedemokracije ali v od države sponzorirani anarhizem –"direktno demokracijo".
Slovenia je zagotovo svetovni prvak v zapeljavanju študentov na stranpoti lažne angažiranosti in "uporov". Nova stranka je primer. Zanimivo je, da komentatorji nove stranke ne dojemajo državno sponzorstvo. Vsem se zdi normalno, da skupina študentov skoči iz Facebooka neposredno v Cankarjev dom in na play- back zapoje Internacionalo. Da bi bila zmeda čim večja novi socijademokratični študenti na prizoriščih promocije mahajo z ogromnimi petokrakami, med tem ko je dekoracija odra tako rdeča da zadošča za vso kri prelito v dosedanjih revolucijah. Fake, ali je res to naša usoda? Ali se pa bodo proletarci in študenti zbrali skupaj v kritično maso revolucije? Tega se oblast renično boji in dobro ve zakaj. Treba je zdaj pričakovati koalicijo fake-levice, potem pa sledi novo državno plenenje svojih podložnikov.

No comments:

Post a Comment