Sunday, December 22, 2013

SAMOSTOJNA SLOVENIJA JE PROJEKT SVETOVNEGA IMPERIJALIZMA

TAKOIMENOVANA "SAMOSTOJNA SLOVENIJA" JE LE PROJEKT SVETOVNEGA IMPERIJALIZMA "DIVIDE ET IMPERA" NA BALKANU:  "Ni se namreč mogoče znebiti občutka, da sta si politična in cerkvena (kvazi)elita projekt samostojne Slovenije pred dobrima dvema desetletjema omislili zgolj kot nekakšno roparsko igrišče za svoje žepe in koristi. Naivne volivce, ki so jih populistično pretentali z obljubami o nekakšni drugi Švici, potem pa se je vse končalo že kar na mostu vzdihljajev, so potrebovali zgolj zato, da so potrdili ta njihov projekt. Zdaj, ko so jim pobrali tako rekoč vse, pa jih mečejo iz služb, jim nabijajo nove davke in na njihova ramena prelagajo odplačevanje bančnih kreditov, ki so si jih še pred nekaj leti tako radoživo delili. Ne z žlicami, ampak z viličarji, odvažali pa bržkone kar s tovornjaki".( Branko Soban v Delu 22.12.2013)
http://www.delo.si/mnenja/kolumne/kdo-je-ukradel-drzavo.html

5 comments:

  1. Kar je napisal Soban je točno in to je delo domačih izdajalcev. Naslov in uvod pa je napisal velikosrb-miloševičev

    ReplyDelete
  2. To kar ste pa Vi napisali je le politična floskula brez argumentov, kar je tipično za Janšiste in druge fašiste.

    ReplyDelete
  3. Pa ne se skrivat še in ša za Miloševičem, lahko ste že odrasli, samostojni fašisti. Vedno rabite nekoga da se skrivate.

    ReplyDelete
  4. Dimitar pa zapiši še , da je Jugoslavija 1918 in še prej Srbija nastala po dogovoru imperialističnih sil. Torej kot projekt svetovnega imperializma. Potem bo ok. Ti dobro veš, da sem jaz proti desnim in levim fašistom in levi so še močnejši od desnih. Sedaj ko nam vladajo levi fašisti, so v EU srečni, saj lahko revnim dvigujejo davke in dajejo bogatim in nihče ne protestira. če bi to počeli desni bi bili že vsi na ulicah. Torej v EU so srečni, da vladajo levi fašisti in vse je lepo mirno. Se ti ne zdi?
    Vesel božič in srečno 2014. LP Boris

    ReplyDelete
  5. Boris, Vi kot slovenski fašist ostajate zavezani metodi laži in dezinformacije, jaz kot marksist moram, na Vašo žalost, ostati zavezan metodi argumentacije. V vašem prvem komentarju mi podtikate Miloševića, čeprav sta ravno Vaš Janša in Milošević ista fašistična govna–razlika je le v tem da je Milošević veliko in čvrsto govno, medtem ko je Vaš Janša bolj vodeno govno, proliv, smrdita pa skoraj enako in sta, kot vsi fašisti, ideološka zaveznika. Če je kdo tukaj "Miloševićevac" to ste sigurno Vi, Janša in ostali slovencenli, čeprav se morda tega niti ne zavedate ali pa se le sprenevedate... Zdaj mi podtikate Kraljevino. Žal, dragi slovenski fašisto, jaz nimam nič z Kraljevino in za me je Jugoslavija anti-kolinijalni prokjekt skupne borbe Jugoslovanskih narodov proti tujemu suženjstvu, in če bi me kdo kaj prašal bi ta projekt razširil na celotni Balkan, se pravi–vrnimo se temi katero hočete z lažmi obrniti–ne govorimo o projektu jugoslovanskega nacionalizma (ki je vama nacionalistom tako ljuba, da se ne znate premakniti od tam) ampak govorimo o projektu Internacionalnog Komunizma, kakšnega poznamo v konkretni obliki od AVNOJA naprej. Ta projekt -internacionalnega komunizma in Leninistični odnos do nacionalnega vprašanja je omogočil slovensko državnost (vključno z Leninistično "pravico naroda do odcepetve" inkorporirano v ustavo SFRJ-ta "pravica" pa ne obstaja nikjer v krogu Vaših imperialističnih "prijateljev"). Torej bistvo Vaših laži je v tem da lažno slavite Janšo kot očeta slovenske samostojnosti in državnosti, namesto da bi slavili Vladimira Iliča Lenina, resničnega očeta slovenske državnosti. Tako Miloševič, kot Janša sta pa namestnika in plačenca svetovnega kapitala, ki je zasužnjil Balkan in svet. Milošević je, kot verjetno veste, preden je postal predsednik Srbije bil direktor podružnice Beograjske banke v New Yorky, Janša, njegov učenec, pa je ta čas bil mlajši rezervni starešina JNA, Titov aktivist in komandir delovnih brigad (morda je tudi Vas na delavni akciji v Kobaridu učil principe socijalističnega samoupravljanja?). To so izhodništne točke za naš pogovor.
    Vama je Lenin omogočil državnost, edukacijo, dostojno življenje in penzion. Vaši imperialistični prijatelji pa bodo naslednjim slovenskim rodovom omogočil le čvrsti in ne preveč gladek lipov falus. Vi pa boste z lipovim listom igrali nevedno Evo in nastavljali zadnjo plat Vašim kuratim tujim prijateljem.

    ReplyDelete