Thursday, April 11, 2013

PISMO MATEVŽU KRIVICU


Spoštovani g. Krivic,

spoštovanje demokratičnih načel ni samo moja taktika (ali strategija) temveč izbrisani ne moramo delovati drugače kot po demokratičnih načelih, saj spimo v prokrustovi postelji slovenske demokracije. Niste vi edini, ki ne razume demokratično naravo gibanja izbrisanih, tudi Blaž je večkrat povdaril potrebo po enotenju. Namesto nedemokratične centralizacije-homogenizacije (ki, je verjetno tudi faktički nemogoča) poudarjam potrebo po dobrem sodelovanju. Preberite moje prejšnje sporočilo in se prepričajte sami. Resnično menim, da demokracija in sodelovanje, dogovarjanje, izmenjava mnenj, forum, nimajo alternativo. Komu je to premalo ne bo imel nič. Čeprav je težko in naporno.
Večkrat sem tudi povdaril nujnost družbene subjektivitete izbrisanih, ki enako nima alternativo in je bistvo demokratičnosti.

Verjetno veste, da vsi dobro sodelujemo z Mirovnim in tudi z Amnestijem. Tamo delajo izjemni profesionalci. Do zdaj ni bilo potrebe po podrejanju-centralizaciji, ker je sodelovanje bilo več kot primerno. Mislim, da vsi to lahko potrdimo. Presenečeni boste, ampak, za čudo, mi dva, (Vi in jaz) tudi dobro sodelujeva, navkljub razlikam v stališčih. Zadnji dogodki okrog sporočila RTV SLO o izbrisanih so dokaz. Meni to vse govori, da sodelovanje dobro poteka praktično na vseh nivojih in če mene kaj vprašate: sem optimist glede našega demokratičnega sodelovanja tudi v prihodnosti.

Hvala za nasvete, za katere menim, da so izjemno korisni–verjamem, da tudi drugi tako mislijo.

Kar se tiče Vaše operacije kolena, upam da boste hitro okrevali. Zadnjič v parlamentu sem opazil, da težko hodite ampak nisem vedel za kaj gre. V času ko boste na bolniški bi Vas zelo rad obiskal, skupaj s kolegi iz tega našega foruma. Prepričan sem, da bomo Vaše znanje in iskušnje še potrebovali.

Lep pozdrav,
Dimitar Anakiev


PS. Blagoje Miković je prispeval našem forumu izjemen dokument iz katerega lahko naučimo veliko. Že to, da mu Vi ne morete pomagati, je zelo poučno. Mene ne preseneča stanje brezpomočnosti, vsi, ki smo dalj časa prisotni v zadevi izbrisani poznamo situacijo dobro. Za mene je to motiv za borbo. Dodatna spodbuda.

April 11, 2013 1:35:51 AM GMT+02:00

Prisotna javnost:  Blaž Kovač <blaz.kovac@amnesty.si>, Neža Kogovšek Šalamon <Neza.Kogovsek@mirovni-institut.si>, Katarina Vučko <Katarina.Vucko@mirovni-institut.si>, Franci Zlatar <franci.zlatar@filantropija.org>, Olga Novak <todor.novak@gmail.com>, Irfan Beširević <irfanbes@gmail.com>, Milen šutanovac <alenka.sutanovac@gmail.com>, Živadin Nikolić IZBRIS <bz.nikolic@volja.net>, Izbrisani.org <info@izbrisani.org>, Stanisa Milenovic <m.stanisa@volja.net>, Miroslav Jovanović <mico.jovanovic@gmail.com>, Niko Jurkas <niko@jurkas.net>, Silva Stanković, Staniša Milenović <stanisa.milenovic@gmail.com>, Vasilije Milinković <vaso.milinkovic@gmail.com>, milan axa <milan.axa70@gmail.com>, nikola.kuzet@telemach.net, Nisveta Lovec <violeta.nisveta@gmail.com>, Izbrisani Slovenije <izbrisani.slovenije@gmail.com>, Dominik Nemec <dominik.nemec@azodvetniki.com>, Blagoje Mikovic <blagoje.mikovic@gmail.com>, bubanjastojan <bubanjastojan@hotmail.com>, Zoran Terzić <zoran_terzic@t-2.net>, Alma Anakiev <alma.anakiev@gmail.com>, Riley <alofachild@yahoo.com>, Dimitar Anakiev <dimitar@anakievproduction.com>






No comments:

Post a Comment